OMKRING HORNSLETH


Hornsleths værker, uanset medie, er kontrakulturelle i enhver forstand af begrebet, der på én gang leger med, udnytter og kritiserer populærkulturen gennem deres trodsige holdning til social konformitet. Drevet af den symbolske repræsentation af sit eget navn lykkes Hornsleths værker at skabe sit eget momentum, samtidig med at det sætter spørgsmålstegn ved karakteren af ​​publicitet og berømthedskulturen som helhed. 
Ofte beskrevet som en krydsning mellem Friedrich Nietzsche, Andy Warhol og Dr. House, kan man altid forvente en vis legende eller egoistisk galskab i Hornsleths værk, forfriskende og opkvikkende i sin evne til at chokere.

Der synes at være mindst to modstridende tilgange i Hornsleths arbejde. For det første byggede hans konfronterende navigering gennem moderne kultur på hans egen filosofi, som han kalder futilisme, hvilket gør en i stand til at bruge nytteløshed som sådan på en meget konstruktiv måde. For det andet er hans maniske insisterende på at udvikle en symbolsk repræsentation af sit eget navn, 'Hornsleth', udsmykket på tværs af utallige værker, han har produceret, som nu når ud over hele Danmark og rundt om i verden. Ordet er 'Hornsleth', der stiller spørgsmålstegn ved skønheden ved manipulation på en ofte modkulturel måde og yderligere spørgsmålstegn ved, om reklamen i sig selv er vigtigere end de produkter, den støtter, og nu spreder sig fra branding af Lamborghini's til skulpturer, provokerende fotografier og mennesker selv.

 

Hvor efterlader alt dette nutidens menneske? Hornsleth Village Project Uganda så alle individer i en afrikansk landsby ændrer deres navn til Hornsleth, i et simpelt bytte for en gris eller en ged, og der opstod forargelse. Overskrifter spredte sig over hele verden, og spørgsmål om etik opstod, men du hørte ikke landsbyboerne klage? Eller skal vi sige Hornsleths? Hornsleth Arms Investment Corporation stiller spørgsmål hjem om kapitalismens accepterede ansigt og karakteren af ​​menneskelige relationer til sikkerhed kontra grusomhed, og hvordan handel kan sprede dilemmaet. Når beskeden først er set, er den ikke glemt. Deep Storage Project giver energi til menneskeheden om at forsøge at redde sig selv fra sig selv og bruge kunst på en måde, der giver en potentiel chance for at kæmpe for fremtiden for vores art fra i dag.